Taxon

Milvus migrans (Boddaert, 1783)

  • 1 van de 1

Populaire naam

Species 2000 - Catalogue Of Life

Frans
Milan noir
Engels
Black Kite

Naturalis - Dutch Species Register

Nederlands
Zwarte wouw

Synoniemen

Geen synoniemen beschikbaar

Beschrijvingen

Naturalis - Dutch Species Register

Zwarte Wouwen van de ondersoort migrans broeden in Europa, Noordwest-Afrika en West-Azië en overwinteren bezuiden de Sahara. Andere ondersoorten bevolken grote delen van Afrika, Azië en Australië. Langs de Europese verspreidingsgrens kan een liniaal worden gelegd van Bretagne (Frankrijk) via Oost-België, Nedersaksen (Duitsland) naar Estland. Ten noordwesten van deze lijn komt de Zwarte Wouw vrijwel niet voor. Het veruit grootste deel van de Europese populatie broedt in Spanje en Frankrijk. De Europese broedhabitat wordt gekenmerkt door water en bos. Bossen worden vooral gebruikt om in broeden en te roesten. De sterke binding met mensen en hun afval, die de Zwarte Wouw elders in de wereld tentoonspreidt, is in Europa minder uitgesproken. Het voedsel bestaat in de broedperiode vooral uit vis, maar op broedplaatsen zonder water voornamelijk uit kleine zoogdieren en vogels. Zwarte Wouwen pakken behendig prooien af van andere roofvogels en zijn niet vies van het afschuimen van vuilnisbelten.

Classificaties

Species 2000 - Catalogue Of Life

Rijk
Animalia
Afdeling of stam
Chordata
Klasse
Aves
Order
Accipitriformes
Familie
Accipitridae
Genus
Milvus
Soortnaam
migrans

Naturalis - Dutch Species Register

Rijk
Animalia
Afdeling of stam
Chordata
Klasse
Aves
Order
Accipitriformes
Familie
Accipitridae
Genus
Milvus

Specimens

Multimedia

Milvus migrans
RMNH.AVES.P.2547
Milvus migrans
RMNH.AVES.P.2549
Milvus migrans
RMNH.AVES.P.2548
Milvus migrans
RMNH.ART.449
Milvus migrans
image-134863
Toon alle 9 multimedia

Literature

De externe bronnen WorldCat en Biodiversity Heritage Library worden doorgezocht op literatuur over Milvus migrans (Boddaert, 1783). De eerste vijf resultaten per bron worden getoond.